Nieuws
12 januari 2018

Ruim 250 registraties!

Tijdens de Huisarts HART Week, die plaatsvond van 20 november tot en met 3 december 2017,  werden ruim 250 patiënten geregistreerd uit alle provincies in Nederland. Daarmee is het eerste flashmob-onderzoek onder huisartsen geslaagd; met veel professionals hebben we in korte tijd een kleine dataset verzameld van ruim 250 patiënten. De meeste patiënten (70%) werden overdag geregistreerd. Huisartsen waren verantwoordelijk voor 80% van de registraties en huisartsen-in-opleiding voor de overige 20%.

Het doel van de  Huisarts HART Week is om de betrouwbaarheid van een bruikbare en eenvoudige klinische beslisregel voor de huisarts te onderzoeken bij patiënten met verdenking acuut coronair syndroom. Deze maand vragen we de definitieve diagnose op bij de eigen huisarts van geregistreerde patiënten. Daarna zal blijken of we een goede klinische beslisregel kunnen presenteren voor de dagelijkse praktijk.

Wij willen alle huisartsen (i.o.), assistentes, chauffeurs, kaderhuisartsen, ambulancezorgverleners, huisartsenposten en cardiologen bedanken voor hun bijdrage en de enthousiaste berichten die we hebben mogen ontvangen!

04 december 2017

Bedankt voor jullie bijdrage!

Na een verlenging van 1 week is de Huisarts HART Week nu echt voorbij. Stuur ingevulde formulieren graag zo spoedig mogelijk naar ons op. In januari nemen wij contact op met de eigen huisarts van de registreerde patiënten om de definitieve diagnose vast te leggen. 

Wij willen alle huisarten (i.o.), ambulancehulpverleners, assistenten, chauffeurs en cardiologen bedanken voor hun bijdrage aan de Huisarts HART Week. 

01 december 2017

Nog 3 dagen!

Patiënten registreren kan nog 3 dagen. Huisartsen (i.o.) registreer alle spoed patiënten die u met verdenking acuut coronair syndroom naar de cardioloog stuurt. Ambulancehulpverleners, assistenten, chauffeurs en cardiologen, help de huisarts eraan herinneren als een patiënt in aanmerking komt om geregistreerd te worden. Samen kunnen we deze flashmob laten slagen en de spoedzorg verbeteren.

24 november 2017

Huisarts HART Week wordt verlengd tot en met zondag 3 december!

Huisartsen kunnen patiënten die ze voor verdenking acuut coronair syndroom naar de cardioloog sturen nóg 1 week registreren.

Na een aarzelende start zien we nu elke dag meer Huisarts HART Week registraties uit het hele land! De flashmob breidt zich uit en het enthousiasme steekt collega’s aan. Registraties kwamen tot nu toe meer van huisartsen dan van huisartsen in opleiding en opvallend vaker vanuit de dagpraktijk dan vanaf de huisartsenpost.

Op verzoek van huisartsen en huisartsenposten verlengen we de Huisarts HART Week met 1 week, zodat zij patiënten kunnen blijven registreren. Collega’s melden dat ze graag willen bijdragen aan deze unieke flashmob-studie, maar deze week net geen patiënt hebben gezien, of dat materialen op de huisartsenpost laat gearriveerd of gezien zijn.

Patiënten registreren kan dus nog tot en met zondag 3 december. Binnen 2 minuten via het papieren formulier of eenvoudig online, zowel via de pc als de smartphone (zie hiernaast).

Zo kunnen we een goede beslisregel formuleren die ons in de toekomst kan helpen bij patiënten met verdenking acuut coronair syndroom.

21 november 2017

De eerste patiënten zijn geregistreerd

De eerste registraties voor de Huisarts HART Week zijn binnengekomen uit het hele land. Ook ontvangen we veel tips. Sommige huisartsenposten mailen de dienstdoende huisartsen gericht met instructies en maken 1 triagist van die dienst verantwoordelijk voor het verzamelen van de formulieren.

 

20 november 2017

Huisarts HART Week is van start gegaan

De Huisarts HART Week is van start gegaan! Deel deze boodschap graag met je collega's en laat deze eerste landelijke flashmob-studie onder huisartsen (i.o.) slagen.

17 november 2017

Huisarts HART Week op het NHG -congres

Wij staan vandaag op het NHG-congres waar 2500 collega's de Huisarts HART Week folder in de congrestas vinden. Kom graag even bij de stand kijken in de forum-expositieruimte (recht tegenover de ingang).

15 november 2017

LOVAH ook partner

 

 

Ook de LOVAH sluit zich aan als partner bij de Huisarts HART Week flashmob.

 

15 november 2017

Al veel persoonlijke aanvragen voor materialen ontvangen

Naast alle door ons verstuurde materialen, hebben we ook al veel persoonlijke aanvragen voor het onderzoeksformulier en andere materialen ontvangen. Vult u het formulier liever op papier in, maar heeft u dit nog niet ontvangen, vul dan snel hiernaast uw gegevens in. Zaterdagochtend worden de laatste materialen verstuurd. 

08 november 2017

Huisarts HART Week materialen verstuurd

Pakketjes met Huisarts HART Week materialen zijn onderweg naar de ambulancediensten, huisartsenposten en kaderhuisartsen hart-en vaatziekten en spoedzorg in Nederland. 

03 november 2017

Huisarts en Wetenschap

Vandaag valt de november editie van Huisarts en Wetenschap op de mat met daarin een item over de Huisarts HART Week (p. 593) en de folder (met daarin het onderzoeksformulier):  https://www.henw.org/archief/id13125-nieuw-flashmobonderzoek-huisarts-hart-week.html 

31 oktober 2017

NTvG

Vandaag verscheen een artikel in het Nederland Tijdschrift voor Geneeskunde over de Huisarts HART Week: https://www.ntvg.nl/artikelen/flashmob-onderzoek-naar-beslisregel-voor-acuut-coronair-syndroom

patiënt online registreren

In de beveiligde omgeving kunt u het onderzoeksformulier online invullen.

formulier downloaden

Vragen?

Stuur uw vraag per huisartshartweek at maastrichtuniversity dot nl
of bel 043 - 388 21 88
of bel 06 - 50 42 42 20 (WhatsApp mag ook)

patiënt online registreren
Hart achtergrond Huisartshartweek.nl